Ten noorden van de N224 ligt het Natuurcentrum Veluwe, dat toebehoort aan landgoed De Hindekamp, omringt door prachtige natuur met een zeer rijke flora en fauna. Direct naast het Natuurcentrum liggen bossen, het heidegebied De Ginkel, open landschappen met houtwallen, plassen en een landbouwgebied.

Vanaf deze locatie organiseert het Natuurcentrum Veluwe doe- en beleefactiviteiten die in relatie staan met omliggende natuur. Denk hierbij aan wildkansel-, bronst-, wandel- en fietstochten, speurtochten maar ook incidenteel lezingen. Veelal onder begeleiding van enthousiaste natuurgidsen met specifieke kennis over deze bijzondere natuur. De vrijwilligers staan u graag te woord en kunnen u vertellen wat er te beleven valt in en buiten het Natuurcentrum.

Het Natuurcentrum Veluwe is een stichting, opgericht in 1995. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers. De inkomsten van de stichting worden gegenereerd uit diverse natuuractiviteiten en -excursies, verkoop producten uit het winkel- en horecadeel, giften, kleine donaties en plaatselijke acties.

Stichting Natuurcentrum Veluwe is een stichting zonder winstoogmerk. De inkomsten worden gebruikt om allerlei vormen van natuurvoorlichting en -educatie te realiseren, bv. kabouterpad en uitzetten speurtochten. Maar ook natuurbeleving middels activiteiten en excursies, aanbieden van wandel-, fiets- en paardenroutes. Ook het vernieuwen van binnen- en buitenmeubilair, onderhoud natuurtuin, informatiemateriaal omgeving en bijbehorende natuur, diorama, folders, kleine exposities en facilitaire zaken worden bekostigd uit genoemde inkomsten.